Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta, t-shirt, piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Skjortan är bäst att sy märken på, pikétröjan funkar också att sy på men då får man inte plats med så många märken. T-shirten är billigast och funkar också jättebra som scoutdräkt. Eftersom det är fraktfritt om man beställer över 500:- så är det smart att samordna inköp. Tänk på att kolla storlekarna, varje gång man byter skjorta måste man sy om massa märken.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scoutshoppen. I scoutshoppen kan du välja att lägga till vår kår som förmånstagare när du betalar, leta upp Masthugget Majorna i listan. Då får kåren bonus direkt istället för riksorganisationen Scouterna.

Märken

Här kan du läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.

Alla märken som har samma ram ska sitta på samma ställe, bredvid eller under varandra.
Har man ingen scoutskjorta sätter man lämpligen upp märkena på en märkessköld eller liknande, eller en scout-shirt om man har.
Märken till scoutskjortan behöver man inte köpa själv till första skjortan, det får man av kåren.
Gamla märken kan man exempelvis sätta på en lägerbålsfilt (se länk för tips) http://hovsta.wordpress.com/2009/07/29/lagerbalsfiltrarna-ska-vara-fina-pa-lagret/

De scouter som missar märkesutdelningarna får sina på nästa märkesceremoni.

Vår scouthalsduk

är specifik för vår kår, gult till vänster och vitt till höger när man har den på sig. Kolla på sömmen i det svarta så blir det rätt. Den har ett eget märke, hur man syr på det: Kårhalsduken.

Scouthalsduken får man när man betalt medlemsavgiften, en halsduk per scout. Vi delar ut dem en eller två gånger per år, vid högtidliga tillfällen.